torsdag 5 december 2013

Lussekattsbak

Igår var det full fart på Villekulla! På förmiddagen hann vi både med att leka lekar och att baka lussekatter!

Först lekte vi möss som skulle akta sig för katten!

 
När Jessica drar med fingrarna på trumman (tyst, tyst) får mössen smyga ut ur sitt bo. När hon trummar med fasta, långsamma slag får mössen börja gå i samma takt och leta ost. När hon sedan trummar fort får alla möss springa tillbaks till boet för då kommer katten! Här övar vi på att lyssna, på att koncentrera oss, på att höra och känna igen mönster, ljud och takt. Detta är också en lek som kan stärka gruppgemenskapen, eftersom barnen gör detta tillsammans!

 
Här smyger vi så att katten inte ska höra oss!
 
~~~~~~
 
Vi lekte också rockringsleken som vi tidigare berättat om här på bloggen. När musiken tystnar måste vi hoppa in i ringarna. För varje runda försvinner en ring, vilket innebär att vi blir fler och fler som måste hjälpas åt att få plats i de kvarvarande ringarna.
 
 
~~~~~~
 
Ytterligare en lek vi lekte under förmiddagen var Pomperipossa. En häxa (Sandra) är ute i skogen och går med sin käpp. De övriga (barnen) går runt i skogen och plockar bär. När Pomeripossa (häxan) ger signal måste alla bärplockarna lägga sig ner på golvet och blunda. Häxan lägger en filt över EN av bärplockarna och sedan får de övriga titta och gissa vem som ligger under filten.
I den här leken övar vi bl.a. på koncentration och på att minnas!
 
 
~~~~~~
 
Vi passade även på att baka goda lussekatter inför vår Lucia-fest nästa vecka!
 





 
 



1 kommentar:

  1. Vad kul att läsa och titta på bilderna:-) Maja tyckte att det var kul att se sig själv och sina kompisar! Hanna

    SvaraRadera