tisdag 4 februari 2014

Träd, häxor, trollkarlar och annat spännande!

Idag har vi ägnat förmiddagen till lekar, dans och musik!
 
Vi började med att leka "Hunden och benet" där barnen får sitta i en ring. Ett barn ligger i mitten av ringen och är "hund". Något av barnen i ringen får ett "ben" att hålla bakom sin rygg (hunden får ej veta vem). Alla barn får hålla händerna bakom ryggen. Hundens uppgift är sedan att skälla på sina kompisar i tur och ordning. Det barn som hunden
skäller på måste visa sina händer. Hunden fortsätter att skälla tills den kommer till barnet som har benet bakom ryggen.
 
Vidare lekte vi "Pomeripossa", som vi beskrivit här i bloggen tidigare. Ett barn utses till Pomeripossa och får ha en mantel på sig. De övriga barnen går i skogen och plockar bär och annat. När Pomeripossa slår med käppen i marken måste alla lägga sig ned och blunda. Pomperipossa får sedan lägga en filt över ett av barnen. De övriga barnen får sedan öppna ögonen och försöka lista ut vem som ligger under filten.

Här plockar barnen bär i skogen.

Pomperipossa har slagit med käppen i marken så alla måste lägga sig ner.

~~~~~~
 
Vi fortsatte sedan med sång- och dansleken "En bonde i vår by".
 

Efter detta ville barnen göra en egen lek.
Pedagogerna blev i första omgången utsedda till träd medan barnen intog olika rollerna som häxor, trollkarlar, prinsessor och hästar. De sprang sedan runt och förtrollade varandra. Plötsligt började det blåsa och träden svajade riktigt rejält och började kittla barnen, vilket de tyckte var väldigt roligt. Det blev mycket bus och skratt. Barnen bestämde sig sedan för att de skulle vara träd och pedagogerna fick vara häxor och prinsessor.
Efter en stund förvandlades alla till hästar och vi red runt i en bana på hela avdelningen. Runt bord, under bord, hit och dit. Det blev många skratt!
 
"Vi lekte träd."
 
Slutligen fick barnen önska sånger som vi spelade upp på Youtube och som vi sedan dansade och sjöng till. Vi hade också lite avslappning där vi lyssande på klassisk musik och låg och vilade på mattan.
~~~~~
 
Arbetet med Moffelskogen går också framåt. Igår fick skogen ytterligare några träd!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar