torsdag 12 juni 2014

Sagor!

Något som barnen tycker är väldigt spännande är dramasagor.
Denna vecka har vi haft en återkommande saga om en trollkarl och hans trollstav. En morgon när trollkarlen vaknade var hans trollstav borta. Han begav sig iväg ut i skogen för att leta rätt på tjuven. På vägen mötte han många olika djur och till slut träffade han på den stora, arga älgen. Efter att vi kramat och klappat på älgen blev hon glad och berättade att hon hade hittat trollstaven och tagit vara på den. Trollakarlen hade visst tappat den själv! Tack snälla älgen för att du tog hand om trollstaven!
Trollkarlen blev så glad att han förvandlade alla barnen i rummet till olika djur och bjöd med dem på picknick. Först var de förstås tvungna att gå på en promenad för att leta efter den perfekta gräsmattan att lägga filten på! De fick klättra över berg, flyga över stup, smyga genom trollskogen och simma över en sjö innan de var framme! Väl där fick barnen önska vilken mat de ville ha. Trollkarlen tog fram sin trollstav och SIMSALABIM så fanns den maten framför dem.
Det roligaste i hela sagar var dock när barnen fick bestämma vilken mat älgen (som också hängde med på picknicken) skulle äta!
Det var kiss och bajs blandat med glass, chips, fisk, kolasås och annat smarrigt! Älgen spottade ut det mesta, vilket fick barnen att vika sig dubbelt av skratt!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar