torsdag 12 juni 2014

Skapande verksamhet!

Barnen har arbetat mycket med skapande i olika former. Framför allt har det varit målning med vattenfärg som var särksilt populärt. Nu när sommaren har kommit passar vi även på att använda vår utomhusmiljö som atelje! Vi målar alltså både inne och ute!

Vi övar på att själva sätta upp våra papper, hämta vatten och penslar. När vi är färdiga med våra målningar plockar vi bort efter oss och försöker själva ta ner våra teckningar för att hänga dem på tork.

Vi experimenterar med färger. Vad händer om vi blandar olika färger? Påverkar mängden vatten hur stark/svag färgen blir, osv?

Vi undersöker vad som händer när vi måla med penslar, med pennor, med kroppen osv. Hur känns egentligen färgen när vi får den på händerna?

Vi koncentrerar oss är verkligen fokuserade på vår målning.

Vi använder vår fantasi och kreativitet!
 
Att måla utomhus är roligt! Vi får ny inspiration och nya intryck!
 
 
Någon annat som många av barnen tycker är kul är att arbeta i vårt Återvinningsrum. Här finns det mycket material att arbeta och skapa med!
 
Ibland är det bra att ha en ritning på det man ska bygga! Det krävs en del övning för att kunna fästa sina tankar på papper och att sedan bygga någonting utifrån detta!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar