fredag 17 oktober 2014

Nu kör vi igång bloggen!

Hej allihop!
Nu drar vi igång bloggen igen!
Vår förhoppning är att vi även detta år ska kunna fortsätta uppdatera här 1-2 ggr/ vecka. 
Som ni kan läsa i spalten till höger, arbetar vi nu med livsstil och hälsa genom temat ”Vad mår jag bra av?”. För att starta upp arbetet har vi nu gjort en tankekarta med barnen för att se vad DE mår bra av. Detta tillsammans med de tankar vi fick av er vårdnadshavare och alla husets pedagoger, kommer ligga till grund för vilken väg vårt arbete kommer att ta.


Barnens tankekarta. Först pratade vi om och skrev ner vad de mådde bra av och blev glada av. Sedan letade vi tillsammans efter bilder på internet som stämde in på detta. Slutligen klistrade vi upp bilderna på ett papper. På detta sätt "äger" barnen sin tankekarta mer. Innehållet blir mer tydligt och konkret för dem, de kan minnas vad de sagt samtidigt som bilderna skapar nya diskussioner. Tankekartan sitter på vår dokumentationsvägg i "köket" så att den är tillgänglig för alla. 


Vi har en spännande och lärorik framför tid framför oss! För att nämna några saker som vi hittills har planerat, så är tanken att vi ska bygga en mysig ”sinneshörna” på avdelningen. Vi kommer att arbeta en hel del med kroppen genom t.ex. hinderbanor. Vi kommer även att lägga mer fokus på estetiska uttrycksformer (bild, dans, musik osv.). Vidare kommer vi fortsätta att utveckla vårt IKT-arbete (informations- och kommunikationsteknologi vilket t.ex. innebär ipad och dator) där vi bl.a. använder Qr- koder. Vill ni läsa mer om vårt tidigare arbete med Qr- koder och vad detta är
kan ni klicka här: Or- koder (bläddra ner en bit på sidan).

Ha en fin dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar