torsdag 23 oktober 2014

Moffelbesök

I måndags fick vi besök av vår kompis Moffeln. För er som inte träffat Moffeln innan, så är detta en sagofigur som vi träffade mycket i vårt förra tema. Moffeln kommer förbi då och då och ger oss spännande uppgifter och annat. Eftersom barnen tycker så mycket om Moffeln, kommer hen att besöka oss även detta år. 


Denna gång hade Moffeln med sig en bild på våra sinnen (syn, hörsel, smak, känsel och lukt) som vi tillsammans (de äldsta barnen) tittade på och pratade om. Detta eftersom vi i vårt tema kommer att arbeta mycket med dessa sinnen på olika sätt. Moffeln hade också med sig en burk med ett hemligt innehåll. Vi fick lyssna på burken (låter innehållet något?), stoppa ner handen i den och känna på innehållet, hälla ut innehållet (som visade sig vara grönt slajm) på bordet och titta och känna på det. Barnen kom fram till att slajmet kändes kallt och skönt mot händerna. Något barn tyckte det var lite äckligt. 


Under arbetet med slajmet började vi prata om kompisar och hur man är en bra kompis. Vi kom tillsammans fram till att Moffeln skulle få bli "Veckans miljökompis". Barnen berättade att Moffeln var bra på att springa, på att kramas och på att leka kurragömma och att Moffeln inte slåss, vilket gör hen till en bra kompis!




 

Moffeln blev Veckans miljökompis!


Moffeln fick även vara med och äta frukt ute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar