torsdag 23 oktober 2014

Sjalar

Igår arbetade vi med våra nya sjalar här på Villekulla! Barnen var indelade i två grupper och turades om att undersöka och dansa med sjalarna. 


Den första gruppen (de äldsta barnen) undersökte först sjalarna på olika sätt. Vi kastade upp dem i luften och tittade på hur de sakta svävade mot marken, vi viftade med dem, blåste på dem osv. Därefter dansade vi med dem till olika typer av musik. Vi försökte lyssna in musiken och röra oss till den. Till sist hade vi avslappning där vi låg på golvet och en pedagog drog med sjalarna över ansiktet. Härligt, tyckte barnen!
Den andra gruppen (de yngsta barnen) kände, smakade och undersökte sjalarna till musik och de som ville dansade och viftade med dem. 


Här arbetar vi med alla våra sinnen. När vi dansar lär vi känna vår kropp och lär oss hur den fungerar. Vi övar bl.a. på vår balans, motorik och rumsuppfattning. Vi härmar varandra, vilket övar vår imitationsförmåga som i sin tur stimulerar fantasin. Att få hålla i något när vi dansar kan också vara en trygghet för många. Vi övar också på att tolka musiken genom våra kroppar. 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar