onsdag 11 februari 2015

Vem är arg?


Som vi nämnde i tidigare inlägg har vi nu börjat arbeta med kamratskap. 
Med Ugglorna startade vi upp detta arbete med en diskussion där barnen kom fram till att vi är bra kompisar när vi leker med varandra, när alla får vara med, när vi ritar tillsammans osv. De pratade också om hur ledsen man kan bli om man inte får vara med i leken eller om någon säger att man är dum. Hela gruppen kom fram till att det ledsna sitter i magen. 

När kompisarna frågar om man vill vara med och leka blir man istället glad och barnen enades om att det "glada" sitter i halsen. 
Vi tittade även på "Vem är arg"- filmen som vi länkande till i föregående inlägg. 


I fredags tittade vi allesammans på filmen via vår projektor. På så sätt blev "Vem är arg" även introducerad för Ekorrarna. Vi kommer att fortsätta gå tillbaks till denna film med båda grupperna. 



När vi tittat färdigt på filmen fick barnen återberätta vad som hänt. Vi diskuterade innehållet lite, om Nallen är en snäll kompis som inte låter Katten vara med, om de är snälla mot varandra när de slår och biter varandra, hur vi ska göra för att vara bra kompisar osv. 

Barnen ville också se på "Mamma borta"- filmen vilket vi så klart gjorde. De fastnar fortfarande lika mycket för detta klipp!

Som avslutning fick barnen önska sånger som vi sjöng och dansade till via projektorn. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar