torsdag 23 april 2015

Arbetet med känslorummet

För ett tag sedan bestämde vi tillsammans på Villekulla att vi skulle göra om vårt tomma rum (vår f.d. affär) till ett "känslorum". 
Barnen fick berätta vad som behövdes i ett känslorum. De kom fram till att de ville ha något att krama på när de blev ledsna, något att slå på när de blev arga och något som gjorde att de kunde sjunga och pussas när de var glada. Barnen  kom här på att vi kunde göra "pussmunnar" och hänga upp på väggen så vi kunde pussas på. Tidigare i veckan arbetade några av Ugglorna med att måla och hänga upp pussmunnar i rummet. Idag har Ekorrarna (och de Ugglor som tidigare inte gjort någon mun) arbetat med detta. 



Ugglorna arbetade med känslolådorna. Detta är tre lådor som representerar de känslor vi mest pratat om här på Villekulla - glad, arg och ledsen. Här i är tanken att det ska ligga material som barnen kan plocka fram när de är just glada, arga eller ledsna. 
När vi pratade kring "arg" och vad vi behöver/vill ha/vill göra när vi är arga pratade barnen mycket om att slå på saker (de var noga med att poängtera att vi inte får slå på varandra!), som t.ex. dörrar. Vi pratade kring detta och kom fram till att det kanske inte var så bra att slå i dörrar och annat eftersom både vi och sakerna kan gå sönder!
En pedagog tog istället fram en boxningssäck och boxningshandskar och alla tyckte att det var en bra idé att boxa på säcken när vi blev arga!


 Idag har vi då provat boxningshandskarna och boxningssäcken och sedan lagt dem i "arg-lådan". Plötsligt började barnen prata om att vi faktiskt kan boxa när vi är glada också! Alltså måste vi sätta en liten "gladgubbe" på "arg-lådan" också!


När vi pratade kring "ledsen-lådan" idag kom vi fram till att det var skönt att krama om någonting. Här hittade vi vår hjärtformade kudde med armar. Vi provade att krama om den och se hur det kändes och vi kom tillsammans fram till att den kändes ganska bra att krama. Vi placerade således denna i "ledsen-lådan". 


När vi pratade kring "glad-lådan" handlade det mycket om sång och musik. Vi kom fram till att vi behövde mikrofon och en gitarr, så detta är något vi får se om vi kan skapa i vårt återvinningsrum och sedan placera i "glad-lådan". Efter en mycket livlig diskussion kom vi fram till att vi behöver ha bajs i lådan också. Men inte riktigt bajs för det ser äckligt ut och luktar väldigt dåligt. Vi kom istället fram till att vi ska göra eget bajs av lera!
Alla var väldigt eniga om att bajs är viktigt att ha i lådan för det är roligt! 
När vi arbetat klart med lådorna fick barnen tillsammans bära in lådorna till "känslorummet" och bestämma vart de skulle stå! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar