torsdag 21 november 2013

Kul med sugrör!

I morse började några av barnen att intressera sig för sugrören som finns i vårt återvinningsrum. De blåste i dem och försökte göra olika ljud. Vi tog fram lite papperstussar och undersökte vad som hände om vi blåste på dem!

 
Vi konstaterade tillsammans att när vi blåste luft på papperstussarna så åkte de iväg.
 
Att blåsa med sugrör var något som smittade bland barnen och fler och fler blev intresserade. Vi tog då fram ett långt papper, hällde ut färg på det och sedan blåste vi på färgen och såg vad som hände.
 
 
 
 
 
Fia tog fram ett ägg! Spännande! Vad händer när man blåser på det?



 
Vi målar med hela kroppen!

~~~~~~~~
Enligt vår läroplan (Lpfö98, s. 10) ska
förskolan sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som ... bild.
 
För att kunna uttrycka sig i bilder måste man också ges möjlighet att öva på olika sätt att skapa bilder! Vi måste få utforska och undersöka! Vad händer när vi blandar olika färger med varandra? Vad händer om man använder mycket respektive lite vatten när man målar? Vad händer om man använder olika typer av penslar, om man använder händerna eller sugrör? Vad händer om man blandar in olika typer av material att måla med (t.ex. ägg?) osv.
 
Allt detta är sådant vi övade på när vi gjorde vår "sugrörs-teckning"!

1 kommentar:

  1. Underbara bilder, jag blir så lycklig när jag ser vad mitt barn gör under dagarna!

    SvaraRadera